Resničnost digitalnega poslovanja
22/05/2020
Kaj je novega na platformi MightyFields?
29/09/2020

Celovita integracija s spletno trgovino WooCommerce

Razvoj dobre spletne trgovine, ki ni samo lepa, ampak tudi preprosta za uporabo tako z vidika kupca kakor tudi uporabnika je izredno zahteven proces. Na eni strani nam strategijo izdelave spletne strani narekuje trg in tehnologija, na drugi strani pa želje kupcev. Razumevanje potreb kupcev in poslovanja skrbnikov spletnih strani je za nas ključnega pomena, saj lahko samo s poznavanjem poslovnih procesov izdelamo kvalitetno spletno trgovino, ki ni samo tehnično dovršena, ampak je tudi zasnovana tako, da je usmerjena v prodajo. Kar je edino kar šteje.

Sodobna spletna trgovina WooCommerce povezana z ERP PANTHEON (SofWoo)

Integracija spletne trgovine WooCommerce s poslovno informacijskim sistemom DataLab Pantheon omogoča optimalno obdelavo naročil in preprosto modeliranje prodajnega programa. Ker je WooCommerce nadgradnja najbolj razširjenega portala za urejanje spletnih strani WordPress je izbira te platforme najbolj racionalna in z naborom obstoječih vtičnikov ena najbolj razširjenih spletnih platform tega časa. Povezava s poslovno informacijskim sistemom Pantheon je izvedena s pomočjo programskega vtičnika s pomočjo vtičnika SofWoo. Omogoča pa povsem avtomatizirano dvosmerno komunikacijo s spletno stranjo in upravljanje z zalogami, cenami, popusti, klasifikacijami, kuponi, prodajnimi akcijami in naročili. S tem bistveno olajša sam prodajni proces in izboljša uporabniško izkušnjo. Za spletne skrbnike pa prinaša precej poenostavitev, ki jih pri klasičnih integracijah prej niso bili deležni.

PREDNOSTI


- Popolna administracija prodajnega programa že iz aplikacije DataLab iz Pantheon;
- Prenos atributov izdelkov iz Pantheona v spletno trgovino (ident, naziv, opis, slika, dimenzije..);
- Samodejni prenos stanja zaloge izdelka na splet, ko dejansko pride do spremembe;
- Izvajanje trdih rezervacij v primeru naročil;
- Samodejni prenos spletnih naročil neposredno v aplikacijo DataLab Pantheon;
- Prenos statusov naročil in podatkov o cenah;
- Ažuriranje Pantheon naročil in njihov prenos na splet;
- Samodejno oddajanje naročila na podlagi pravil za odpremo pošiljke;
- Samodejno spremljanje in poročanje o pomembnih podatkih o stanju spletnih zalog;
- Sinhronizacija kupcev med WooCommerce in DL Pantheon po vnaprej nastavljivih parametrih;
- Več nivojska kategorizacija izdelkov neposredno iz aplikacije Pantheon;
- Samodejni prenos cenikov za partnerje.

Splošne prednosti dosežene s integracijo ERP sistema in WooCommerce spletno stranjo


• Odpravljanje ponavljajočega se vnosa podatkov in s tem povezane človeške napake;

• Bistveno skrajšanje časa pri obdelavi in odpremi naročil;

• Zmanjšani stroški poslovanja in zahteva po zaposlovanju začasnih delavcev ob povečanju prodajnega obsega;

• Večja preglednost prodajnih podatkov v WooCommerce in s tem izboljšanje pregleda nad prodajnimi kazalniki in s tem pomoč pri odločanju.
Integracija s poslovnim programom Pantheon poteka v obeh smereh popolnoma samodejno. V povezavi teh dveh sistemov se prenašajo tako nabor podatkov, vezanih na prodajni program (opisi, cene, pogoji, zaloge), avtomatiziran je sistem obdelave naročil (prenos naročil iz spletne trgovine in samodejno knjiženje, izmenjava pa poteka tudi na nivoju uporabnikov – obstoječi kupci in posledično vsa zgodovina naročil, pogojev), upravljanje promocijskih tržnih aktivnosti in vseh drugih zadev, povezanih z izdelki, urejamo v PANTHEON-u.

Vzpostavitev spletne trgovine na podjetju T-Metal

Podjetje T-METAL d.o.o. iz Celja je bilo ustanovljeno leta 2014 in se ukvarja s trgovino s črno in barvno metalurgijo. Ponujajo tudi obdelavo in dodelavo vseh vrst kovin. V svojo ponudbo so v letu 2020 dodali spletno trgovino, preko katere bodo strankam ponujali širok asortiment izdelkov v njihovi redni ponudbi.

Primarni namen vzpostavitve spletne trgovine je bila vzpostavitev baze ostankov razrezanih kovin. Slednje ima poseben namen prav zaradi potreb po zagotavljanju krožnega gospodarstva, kjer se ostanki ustrezno izrabljajo in s tem dobijo uporabno vrednost. Poleg ostankov pa smo v spletno trgovino dodali tudi vse ostali artikle, ki jih podjetje prodaja.

Spletna trgovina ima več možnosti vnosa izdelkov, pri sami integraciji Pantheona z WooCommerce pa smo uporabniku omogočili možnost vnosa tako samostojnega artikla, kot tudi različnih variant (dimenzij) tega artikla.

2020-06-29_13-44-28

Integracija WooCommerce s poslovno informacijskim sistemom DataLab Pantheon, ki smo jo izvedli na T-METALU, omogoča:


- Sistemsko integracijo : vtičnik WooCommerce omogoča integracijo preko katerega koli vira podatkov prek ODBC, OLEDB, spletnih storitev ali širokega nabora API-jev. Integracijski postopek je bil enostaven in hiter. Integracijo s Pantheon-om smo vzpostavili brez programiranja, s pomočjo vnaprej pripravljenih navodil, podatki pa se prenašajo v obe strani avtomatsko.
- Katalog izdelkov : centraliziran šifrant izdelkov za vnos, posodabljanje in brisanje podatkov o izdelkih, vključno z opisom, proizvajalcem, imeni, naslovi, cenami, slikami…
- Sinhronizacija zaloge : samodejno spremljanje sprememb v bazi podatkov. Prejeto naročilo rezervira zalogo naročenih izdelkov in osveži razpoložljivo zalogo za prodajo v spletni trgovini in prepreči prodajanje artiklov ki jih ni na zalogi.
- Obdelava prodajnih naročil : naročila se iz WooCommerce samodejno prenesejo v Pantheon vključno s podatki za dostavo: ime stranke, naslov za izstavitev računa/paketa, podrobnosti o naročilu, številka transakcijskega računa…
- Obveščanje o potrditvi naročila in odpremi : vtičnik omogoča samodejno pošiljanje potrditve naročila in obvestila o pošiljanju pripravljenega paketa končnemu uporabniku.
- Poročanje : WooCommerce vtičnik omogoča poročanje o stanju zalog po različnih kategorijah, pa tudi kreiranje poročil o prodaji.
 

Prednosti integracije ERP sistema s spletno trgovino WooCommerce, vključujejo:- ukinitev nepotrebnih ročnih opravil z računanjem in spremljanjem seznamov izdelkov ter cen v Excelovih tabelah,

- centralna baza podatkov o vseh informacijah o izdelku,

- zmanjšanje ponavljajočih se vnašanj podatkov in posledično zmanjšanje napak, saj se vsi podatki vnašajo samo enkrat, v centralni ERP sistem,

- zagotavljanje skladnosti kataloga izdelkov v obeh sistemih in v vseh prodajnih kanalih,

- zmanjšanje obratovalnih stroškov,

- poenostavitev operativnih procesov, kar pomeni manj dodatnega dela in več časa, ki ga lahko posvetite poslovanju, razvijanju novih idej in tako povečate konkurenčno prednost.


Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. več informacij

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev, shranjevanju nakupov v košarici in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.

Close